Korets dirigent Kjeld Silberbauer Andersen er død

Korets dirigent Kjeld Silberbauer Andersen er død

Sangkoret "ARION" har pludselig, den 19. februar 2022, midstet sin dirigent gennme 50  år. 
Det kom som et stort chok for alle medlemmerne. Vi havde haft sang nogle dage før, da vi fik den chokerende meddelelse.
Vi har mistet en god ven og stor inspirationskilde for koret, og han vil blive savnet rigtig meget.
Koret fik lov til at deltage i den smukke bisættelse i Sct. Cathrinæ Kirke, og fik sagt farvel til Kjeld, sammen med hans andet kor Pi'rne, ved at synge "Dejlig er jorden".
Efterfølgende var der en meget flot mindestund på Vendsyssel Teater, og der fik formanden Per M. Lyng mulighed for at holde en tale på korets vegne, som er vedhæftet nedenfor. 

Kjeld Silberbauer Andersen – bisættelse lørdag 26.o2.22 kl. 13.30 Sct Cathrinæ Kirke

Kære Karin, Lars, Klaus og Trine.
På sangkoret ARION’s vegne vil jeg gerne kondolere med jeres store tab af Kjeld.
Det var så pludseligt at ingen af os rigtigt har fattet det, og vi føler alle med jer i jeres store sorg.

Vi i ARION vil komme til at savne Kjeld umådeligt meget.  Han var den store og inspirerende drivkraft i vores kor. Vi har aldrig oplevet at Kjeld er kommet uforberedt til en sangaften, og hvis han en enkelt gang har meldt afbud, så har han virkelig været syg.

Vores første møde med Kjeld var i 1972 og vi skulle i år have fejret hans 50 års Jubilæum som dirigent for ARION ved vores årlige Torskegilde.

Vores gamle dirigent var stoppet, og vi skulle finde en ny.  Vi fandt Kjeld på Hjørring seminarium, på anbefaling af hans musiklærer. Det var vores gamle formand Svend Larsen og jeg der kontaktede ham, og vi var så heldige at han sagde ”Ja”.
Kjeld har altid sagt, at det at han blev dirigent for ARION, gav hurtigt ham og dig Karin en stor bekendtskabs- og vennekreds, og det var en medvirkende årsag til at I begge søgte job i Hjørring og fik det.

Med Kjeld i koret er det i årenes løb blevet til mange fantastiske oplevelser. Det er blevet til mange rejser gennem årene, første gang til Oslo i 1977, hvor Kjeld for første gang blev dirigent for mandskorene ved Nordisk  Arbejder sangerstævne. 
Senere blev han jo valgt til landsdirigent for Dans Arbejder Sanger og Musiker forbund (DASOM), og det er der tusinder af sangere i Danmark, der gennem årene har haft glæde af, både ved stævner og kurser.
Det er også blevet til deltagelse i mange sangerstævner hvor ”vores” Kjeld var dirigent både for os og Pi’rne og de samlede danske kor, og mange kor har misundt os vores dynamiske dirigent.

Med hans store engagement og berøringsflade var Kjeld fantastisk til at skaffe ARION specielle og sjove arrangementer, blot for at nævne nogle få: Vandmøllen i Apeninerne (Lars), Børglum Spillene,
i Munkekostymer  modtaget en minister, medvirket i Hjørring Sommerspil hvor Kjeld har været dirigent, Julesang i gaderne, Julemænd i Metropol, og mange andre specielle sangarrangementer, sidst i oktober på Løkken Bryghus hvor vi sang drikkeviser og andre muntre viser.

P.g.a.Corona har det været  en mærkelig periode vi har været igennem.
Det har været stop, start, stop, start, og vi var lige kommet i gang igen mandag 14. februar, da vi så 19. februar fik chokmeddelelsen om Kjelds alt for tidlige død.

Kære Karin, Lars, Klaus og Trine. I har mistet en stor og afholdt personlighed som var jeres mand, far og svigerfar, og vi i ARION sender jer de varmeste tanker,
og tænker meget på jer i jeres sorg.

I koret har vi ikke fattet det endnu, men vi har mistet en god ven og kammerat samt en fantastisk dygtig dirigent, der satte en høj standard for koret. Han kunne sige til os: ”Jeg ved i er amatører, men i behøver ikke at lyde som om”.

Det er blevet til 50 gode år med Kjeld, og personligt har jeg være med hele vejen. Kjeld som dirigent og jeg som formand i 48 af årene, og vi har haft et virkeligt godt venskab og makkerskab omkring ARION.
Næste år kunne vi fejre korets 125 års Jubilæum sammen, men det nåede vi ikke.
 Jeg kommer til at savne ham rigtig meget.

Jeg vil gerne på Sangkoret ”ARION’s” vegne udtale et:

”ÆRE VÆRE VOR DIRIGENT Kjeld Silberbauers Andersen’s MINDE”.

Nyeste kommentarer

20.02 | 21:01

Hej! Har en tik som kommer att väl på om ett par veckor, undrar om ni har ...

17.02 | 12:34

Karsten Du er er på det forkerte Arion. Prøv arion-koret.dk. Du beh...

27.12 | 10:11

Hej. Hvor og hvornår kan man købe biletter til jeres jubilæumskoncer...

26.11 | 19:17

ARION holder julekoncert.. Så er der julekoncert igen på kunstmuseet i hj...