NASOM Stævne, Oslo 8. - 11- juni 2017

Sangermarch fra Youngstorget, Oslo

Sangkoret ”ARION” har været en tur i Norge, fra 8. til 11- juni, hvor koret deltog i et stort Nordisk sangerstævne i Oslo, arrangeret af NASOM med temaet "Fellesskap og frihet" og der var ca. 1500 deltagende korsangere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland.
"ARION" havde arrangeret fælles bustransport med "Pi'rne", Hjørring og "HK Koret", Aalborg. Vi rejste med færge til Göteborg og kørte til Oslo hvor vi blev indkvarteret på vores hoteller.
Stævnet blev en stor oplevelse. Vi startende fredag med en fælleskoncert for alle danske og svenske kor i Trefoldighedskirken, hvor "Danmarkskoret”, der bestod af alle de danske kor, sang "What a wonderfull world" og "Hele verden er vores" og senere sang ”Danmarkskoret” også ved stævneåbningen på Youngstorget.
Derefter var der ”Sangermarch” gennem Oslo’s gader, hvor ARION fik lov til at vise korets gamle fane fra 1901. Det sluttede med en meget fornem modtagelse på Oslo Rådhus, hvor borgmesteren bød de mange deltagere velkommen til Oslo, og der blev serveret champagne og rigtig meget lækker mad. Vi havde arrangeret middag om aftenen på Café Sorgenfri, men det havde vi ikke behøvet efter den fine velkomst på rådhuset.
Næste dag havde korene deres egne koncerter og ”ARION” gav koncert i Grønlandskirken sammen med ”Pi’rne”, Hjørring og kor fra Norge, Sverige og Finland. Det var en stor oplevelse.
Om aftenen var der festmiddag i Ekeberg Idrettshall. Det var vældig godt arrangeret af værtskorene, så mad og drikke blev serveret i raskt tempo.
Søndag formiddag gik turen hjemad igen, og vores privatchauffør Michael og Niels fra busselskabet kørte os sikkert hjem. På færgen til Frederikshavn fik vi ligesom på udturen en dejlig stor "Buffet", og vi var tilbage i Hjørring igen ca. kl. 21.00. Det var afslutningen på en meget fin sangertur.

Nyeste kommentarer

20.02 | 21:01

Hej! Har en tik som kommer att väl på om ett par veckor, undrar om ni har ...

17.02 | 12:34

Karsten Du er er på det forkerte Arion. Prøv arion-koret.dk. Du beh...

27.12 | 10:11

Hej. Hvor og hvornår kan man købe biletter til jeres jubilæumskoncer...

26.11 | 19:17

ARION holder julekoncert.. Så er der julekoncert igen på kunstmuseet i hj...